Campus Fesztivál 2016. Összefoglaló

in Campus, Campus Fesztivál 2016, Debrecen, Alternatív
Véget ért az idei Campus Fesztivál. Hamar eltelt, bár ahogy azt megszokhattuk, jó programokkal és jó társaságban repül az idő. A fesztivál mint mindig, ezúttal is színvonalasra és színesre sikeredett. A korábbi évekhez képest újításként bevezették, hogy idén készpénzmentes lett a rendezvény. A vendégek kártyát kaptak, melyet a feltöltő pontoknál lehetett tölteni, kizárólag ezzel volt lehetséges a fizetés, meggyorsítva így a rendelés folyamatát. A megszokott helyszínek várták a bulizni vágyókat, a zenei repertoár gazdagságát tekintve mindenki megtalálhatta kedvenc műfaját. Idén a magyar könnyűzene kiválóságait volt alkalmam lencsevégre kapni. Mutatjuk napról napra a szuper koncerteket.
Szerdán kora este a Supernem csapott a húrok közé a Captain Morgan Arénában. A nyíregyházi születésű Papp Szabiék szokásukhoz híven fergeteges hangulatot és tempót
diktáltak, örök fiatalos lendületükkel kellően megmozgatták a közönséget.
 

A Captain Morgan Arénában Ganxsta Zolee és a Kartel pörgette fel a népet. Szókimondó szövegeikkel, fáradhatatlan dinamikájukkal és örökzöld slágereikkel még mindig sokak kedvencei, meg is töltötték az arénát.

Videó:

 
Csütörtökön késő délután az Ocho Macho volt a hangulatfelelős az OTP Junior Nagyszínpadon. A nyolc srác a kánikulában még jobban megizzasztotta a közönséget pörgős ska és raggae slágereivel, akik ezt egy cseppet sem bánták. A legnagyobb kedvenc továbbra is egyértelműen a Jó nekem című dal, mely nem maradhat el egyetlen koncerten sem.
 
 
Őket követte az Anna & the Barbies. A nagy meleg nem tántorította el a zenekar tagjait attól, hogy jelmezt öltsenek, a közönséget pedig attól, hogy bulizzanak. Teltház volt a színpad előtt, a banda pedig nem okozott csalódást nekik.
 
 
Kora este a Pepsi nagyszínpadra megérkezett a várva várt Kowalsky meg a Vega. Sokan összegyűltek, hogy lássák a fiúkat, és milyen jól tették. A zenekar évről évre egyre jobb, újra és újra magasabbra teszik a mércét. Zenéjük, előadásuk intelligens, barátságos, őszinte és pozitív. Igazi terápia a léleknek.
 
 
Őket váltotta a Quimby a nagyszínpadon. Kiss Tibiék hozták elegáns, könnyed formájukat, valamint fülbemászó, jól ismert dalaikat, mint az Autó egy szerpentinen, Fekete lamour vagy a Sehol se talállak. A koncert során némi improvizációban sem volt hiány.
 
 
Késő este a Telekom Hall színpad előtt már toporzékoltak a lányok, alig várták a két ifjú szívtipró, Horváth Tamás & Raul fellépését. A srácok mindössze ketten voltak, de így is betöltötték a színpadot. Felcsendültek legkedveltebb dalaik, mint a Beléd estem, vagy az Emlékszem még júliusra. A korlátozott idő miatt nem tudták minden slágerüket előadni, ám egy rögtönzött megamix-szel kedveskedtek a rajongóknak, melybe még több nótát tudtak rövidítve becsempészni.
 
 
Pénteken, túl a fesztivál felén korántsem voltak fáradtak a látogatók, sőt egyre többen és többen érkeztek. Délután az OTP színpadnál az Intim Torna Illegál koncertje kiválóan megalapozta a hangulatot. Az egyedi stílusú alternatív rock zenekart minden korosztály kedveli, dalaikat kívülről fújták a színpad előtt tombolók.
 
 
Eközben a Captain Morgan Arénában az Omen zenekarra várakozott a keményebb dallamokra vágyó közönség. A banda nem várakoztatta őket soká a hangolással, hamar a tettek mezejére léptek. Régi és újabb számok egyúttal voltak a tarsolyukban, remek koncertet adtak, jó volt kicsit nosztalgiázni.
 
 
Míg az arénában régi metál slágerekre nosztalgiáztunk, addig az OTP színpadon az Irie Maffia tagjai már javában ropták a táncot. Ekkor már tömeg volt a színpad előtt, rengetegen voltak kíváncsiak a srácokra. A banda tagjai még mindig szuper sokan vannak, de annál tökéletesebb az összhang köztük, teljesen belakták a színpadot. Sena, az énekesnő fantasztikus hangján kívül nem akármilyen fejdíszével is magára vonta a figyelmet. Remek, vidám hangulatú buli volt.
 
 
Ezek után, aki kicsit keményebb vizekre szeretett volna evezni, a Captain Morgan Arénában megtehette, ahol épp az Alvin és a Mókusok hangolt. Látogatottságot tekintve itt is teltház volt, aki nem vette meg a koncert előtt a sörét, később nehézkesen tehette meg. Kiváló hangulat kerekedett mind a színpadon, mind a színpad előtt.
 
 
Szombaton az elektronikus zenéket mesterien ötvöző Brains izzította a Pepsi Nagyszínpadot. A banda frontembere, az Irie Maffiából is jól ismert MC Columbo minden szenvedélyét és lendületét belevitte a koncertbe. Nagyon pörgősre sikeredett a buli, alaposan megmozgatták az embereket. A koncert egy kedves jelenete, amikor a közönség útjára engedett egy léggömböt.
 
 
A Captain Morgan Arénába ellátogatók a Dalriada magával ragadó fellépését élvezhették. A kezdetben maroknyi közönség később egész népes társasággá nőtte ki magát. A folk metal zenét játszó zenekar táncba hívó ritmusaival, megzenésített balladáival elvarázsolta a rajongókat.
 
 
A fesztivál végére mindenki kellőképpen, ám kellemesen elfáradt, és garantáltan fantasztikus emlékekkel gazdagodott. Ezeket a szép pillanatokat elraktározzuk egy évre, így talán könnyebb lesz kivárni a következőt. Találkozunk jövőre!
 
Írás és videók:
PAPP ANDREA