Kíváncsian várjuk a Vidort!

in nyíregyháza, Vidor 2013, VIDOR Fesztivál, Kultúra

Amennyiben Nyíregyháza, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye és nyár, akkor Vidor Fesztivál!

Így volt ez az előző években, így lesz ez most is. De lássuk, ez a Vidor - el ne felejtsük, pénteken kezdődik! - mit ígér!

A sajtótájékoztatón elhangzottak alapján idén is parádés fesztiválnak nézünk elébe. Az idei évben új helyszín várja a vidulni vágyókat. A színpad ezúttal nem a Kossuth téren, hanem a Római Katolikus Templom melletti téren lesz, az utcaszínháznak a Korzó Bevásárlóközpont ad helyet. Az érdeklődők színes programok közül válogathatnak majd.

A zenei paletta igen széles, a magyar és külföldi népzene jeles képviselői egyaránt velünk lesznek. Fellépnek többek között Pál István „Szalonna” és bandája, a Fanfara Complexa, Szalóki Ági és zenekara és sokan mások. Itt lesz Brazíliából Flavia Coelho, Bonga Angolából, a Deep Forest Franciaországból Sebestyén Mártával és Balogh Gusztival kiegészülve. A Korzó Színpad fellépői délutáni zenélésre invitálják majd a közönséget.

A színházi előadások sem maradhatnak el, ezúttal kedvezményes, csoportos, páros belépők váltására is lesz lehetőség. Vígjátékok, bohózatok, komédiák, zenés darabok gondoskodnak a jó hangulatról.

A gyereket Ovi Buli, bábszínházi előadások, mesék várják.

 
Idén is várja vendégeit világzenével a Vidor kert, a záró buli hangulatfelelőse a Móricz Zsigmond Színház zenekara lesz.

A Vidor Fesztivál filmes programja ezúttal az idén 65 éves Kern András előtt tiszteleg, az ő legemlékezetesebb filmjeiből lehet majd csemegézni.

Négy nyíregyházi iskola közös hangversenyén tehetséges fogyatékkal élő és egészséges diákok fognak együtt zenélni.

A zenei programok mellett kiállítások, irodalmi kávéház, éjszakai dumaszínház, zsonglőrök, mutatványosok, élő szobrok stb. várják majd az érdeklődőket.

 
Derűs hetet mindenkinek!
 
Papp Andrea
PegazusTv