Csoportterápia

in Csoportterápia, Vidor Fesztivál 2015, Kultúra

A VIDOR Fesztivál színházi programjának egyik darabja a Csoportterápia című musical volt.

Zene, tánc két felvonásban, ahogy azt a műfajnál már megszokhattuk. Hat ember találkozik egy teremben, terápiára jöttek, a pszichiátert várják. Aki azonban úgy tűnik, nem jön. A hosszú várakozás közben alkalmuk nyílik megismerni egymást...

Köztük van egy kisebbrendűségi komplexusban szenvedő fiatal lány, akinek nincs olyan tulajdonsága, amit ne utálna magában. Egy betegesen hazudozó középkorú nő, aki ahelyett, hogy élné az álmait, álmodja az életét. Egy táncos fiatalember, aki küszködik a társadalom által elvárt magatartás és viselkedés és saját identitása között. Egy múlt nélküli fiatalember, aki amnéziában szenved,  és időről időre elfelejti a dolgokat. Fogalma sincs kicsoda, és honnan jött. A társaságban van két kakukktojás. Egy idősebb úr, aki saját bevallása szerint a színjátszó körbe jött, ám legalább annyi keresnivalója van a terápián, mint a többieknek, ugyanis súlyos hipochondriája van. És egy csinos fiatal nő, aki csak beugrott elütni az időt, amíg gazdag és sikeres férje squashol. Az eleinte hiábavalónak tűnő várakozás hasznosabbnak ígérkezik, mint gondolták volna.

Ahogy megnyílnak a hasonló sorsú társaik előtt és megismerik egymást, egyre jobban megismerik önmagukat is, és szembesülnek saját gyengeségükkel, ugyanakkor erősségeikkel és bátorságukkal is.

Írta: Papp Andrea